Porträtt

passepartoutPorträttets uppgift är att påminna om den som inte finns längre eller att hedra någon som står en nära. Människor och djur. Eller hus och gamla gårdar.

När du beställer ett djurporträtt försöker vi välja en dag med bra naturljus för fotograferingen. Det betyder inte för mycket solljus då skuggorna lätt blir för svarta. Det ska heller inte vara för grått och regnigt då långa exponeringstider lätt gör bilderna oskarpa. Jag undviker att använda blixt då bilderna blir för ”platta” och det naturliga skuggorna i päls och ögon försvinner.

Fotograferingen kan ta upp till en timma. Djur är ofta reserverade mot en kamera så därför börjar vi med att fika för att djuret ska hinna bekanta sig med omgivningen och slappna av. Det kan också behövas lite ”mutor” till djuret om det är mycket reserverat.

Efter fotograferingen väljer vi tillsammans ut den bästa bilden som sedan ska användas som underlag för porträttet. Vi bestämmer också hur mycket akvarellfärg som ska läggas på blyertsteckningen och om jag ska skriva djurets namn i kalligrafi på teckningen.

Teckningen utförs på ett högklassigt akvarellpapper. Arche Satiné eller Fabriano Hot Press. 300 g eller 600 g.

Porträttet levereras med passepartout i format 40×50 cm.

För beställning eller mer information, kontakta mig.

Trycksaker

Du kan även få ditt motiv i olika former av trycksaker som vykort, julkort, planscher mm.